středa 3. října 2012

South Alberta Regiment

Profil armády: 29th Reconnaissance Regiment (South Alberta Regiment)
Narodnost: Kanada
Hrač:Hayden

 Trocha historie

Jednotka byla zformovana v Medicine Hat v provincii Alberta, 15.května 1920. Při mobilizaci v roce 1940 byla SAR pěší jednotkou 4.Kanadské pěší divize, když byl regiment později transformovan na obrněnou jednotku byla jednotka zařazena jako divizní obrněná průzkumná jednotka. Narozdíl od ostatních Kanadských obrněných průzkumných jednotek -14th Canadian Hussars a 17th Duke of York´s Royal Canadian Hussars, se u SAR počítalo že k získaní informací bude muset bojovat s nepřítelem.
Jako divizní průzkumná jednotka často podporovali operace pěchoty nebo získavali informace o nepříteli či terénu pro velitelství divize.

Velitel jednotky Major David Currie byl jediným Kanaďanem který obdržel vyznamenaní Victoria Cross během operací v Normandii. Currieho squadrona která bojovala v St-Lambert-sur-Dives sehrala vyznamnou roli v uzavíraní Falaiské kapsy.

Významné bitvy během Druhé světové války:
Falaise,St-Lambert-sur-Dives, Scheldt, Moerbrugge, Kapelsche Veer, Porýní, Hochwald, Veen, Twente Canal, Bad Zwischenahn










Typický list na 1750 bodů:

Canadian Armoured Recce Squadron HQ
2 Sherman V, 1 Sherman ARV

Canadian Armoured Recce Platoon
4 Sherman V

Canadian Armoured Recce Platoon
4 Sherman V

Canadian Armoured Recce Platoon
4 Sherman V

SAR Recce Platoon
4 Stuart VI

Anti-tank Platoon (SP), Royal Artillery (4th)
4 M10C 17 pdr

Field Battery, Royal Artillery (4th) 
4 QQF 25pdr

Air Support
Limited Air Support 

celkem 1745 bodů, tento armylist obsahuje elementy 29th Recce při průzkumné misi, k sestavení byla použíta kniha Turning Tide.

















Žádné komentáře:

Okomentovat